top of page

TEKENINGEN

Bij het bouwen of verbouwen/veranderen zonder bouwtekening is de kans op discussies en/of onduidelijkheden groot. Het is daarom altijd aan te raden om goede bouwkundige tekeningen te laten maken. Met een goede tekening ligt meer vast dan vaak in een boek kan worden beschreven.

 

Tekeningen kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo zijn er tekeningen waar het ontwerp op wordt gepresenteerd, tekeningen waarmee de vergunning wordt aangevraagd, tekeningen waarop een aannemer zijn prijsopgaaf baseert, de werktekeningen welke worden gebruikt om het project uit te voeren, tekeningen met de constructie of onderdelen van een project, splitsingstekeningen welke bij een notarieel document worden gevoegd, tekeningen met de installaties, tekeningen ten behoeve van de veiligheid zoals ontruiming- en veiligheidsplattegronden, tekeningen met het verhuurbare oppervlak of ten behoeve van de verkoop.

De Bouwkundig specialisten vervaardigen deze tekeningen met de modernste software en communiceren onderling via een bouw informatie model (BIM). Het uitwisselen en vervaardigen van gegevens is geautomatiseerd waardoor de kans op fouten is beperkt.

bottom of page